Försvarsmaktens rekryteringswebbplats vann guld i Svenska designpriset

"Det är mycket nu! Både av trivialt och angeläget. Försvarsmakten lockar förtjänstfullt i ett konsekvent formspråk unga människor till mognad, eget ansvar och fred i människoland." Så löd juryns motivering till guldmedaljen.

Svenska designprisets guldmedalj, utdelad till Försvarsmaktens rekryteringswebbplats. Foto: Niklas Englund/Försvarsmakten

Av 15 finalister i kategorin Information Webb korades under torsdagskvällen Försvarsmaktens rekryteringswebbplats som vinnare. Guldmedaljen delades ut av Svenska designpriset, en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla.

− Det här är ett glädjande tecken på att vår satsning på digitala medier är på rätt väg och att vi möter våra rekryteringsmålgrupper med ett erbjudande i ett välarbetat formspråk som tilltalar målgruppen, säger Erik Lagersten, Försvarsmaktens informationsdirektör.