Nyfikna besökare i Karlskrona

Många var de som tog chansen att i det fina vädret besöka de öppna fartygen i Karlskrona handelshamn. Köerna till svenska korvetten HMS Nyköping och de tyska fartygen fylldes hela tiden på.

Många vill gå ombord på HMS Nyköping. Foto: Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten
Det tyska stödfartyget FGS Elbe var det största fartyget i hamnen. Foto: Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten
Undervattensfarkosterna på minröjningsfartyget Grömitz var intressanta. Foto: Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten
Yrkesinformatör Tobias Gullberg tillsammans med några intresserade killar. Foto: Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten

Att övningen Northern Coasts börjar på måndag har nog inte många boende i Karlskrona missat. Både i Örlogshamnen, Handelshamnen och Verköhamnen ligger örlogsfartyg. Under tre timmar kunde man gå ombord på tyska stödfartyget Elbe, minröjningsfartyget  Grömitz och svenska HMS Nyköping. Utanför Nyköping stod löjtnant David Wolff och berättade om fartyget medan besökarna köade på att få gå ombord. På så sätt kändes väntan lite kortare.

Framför fartygen stod Marinbasens yrkesinformatörer Malin Karlsson och Tobias Gullberg.

– Vi har haft en hel del intresserade ungdomar här, som är nyfikna på Försvarsmakten och då särskilt hur det är att jobba i marinen, berättar Tobias.

Det vackra vädret ser ut att fortsätta över helgen. Är du nyfiken på Försvarsmakten finns chansen att få sina frågor besvarade i morgon söndag också, även om fartygen inte är öppna. Tobias och Malin vill gärna ha besök i tältet i handelshamnen.