Rekryteringslinjen svarar på din fråga om rekrytering

Dagligen får Försvarsmaktens rekryteringslinje in hundratals frågor från intresserade som vill påbörja en karriär inom Försvarsmakten.

Försvarsmaktens rekryteringslinje svarar på frågor om karriärvägar inom Försvarsmakten. Foto: Foto: Claes Askenbom/Försvarsmakten
Joakim en av medarbetarna på rekryteringslinjen. Foto: Foto: Claes Askenbom/Försvarsmakten

Det är inte bara via telefon man kan nå rekryteringslinjen, många har även upptäckt möjligheten att chatta, mejla eller ställa frågor via Facebook.

– De flesta frågor får intresserade svar på genom att söka via Försvarsmaktens nya rekryteringswebb. Ibland uppstår dock frågor som är komplicerad eller kanske personliga och då är vi en naturlig kontakt, säger André Isaksson som är chef för enheten där rekryteringslinjen ingår. 95 procent av frågorna besvaras  i första linjen och resterande svar inhämtar vi från bland annat våra specialister inom rekrytering som sitter tätt kopplade till enheten.

Rekryteringslinjen stödjer också den egna organisationen med svar på frågor, det är inte ovanligt att personer som redan arbetar inom Försvarsmakten ringer för att stämma av olika karriärvägar.

Information om antagningsprövning och grundläggande militär utbildning är de vanligaste frågorna som rekryteringslinjen tar emot. Även officersyrket med frågor om behörighetskrav, tidigare erfarenheter och möjliga vägar till drömtjänsten är vanliga.

Har du frågor om Försvarsmaktens yrken är du välkommen att kontakta Försvarsmaktens rekryteringslinje.