Försvarsmakten kantade brudparets väg

Äntligen! Äntligen fick prinsessan Madeleine säga ja till sin Chris O’Neill. Äntligen fick Försvarsmakten med elegans och precision förgylla dagen enligt den plan som slipats fram och övats in under månader.

Richard Beck-Friis Häll, chef för kommendantstaben och ansvarig för samordningen av den militära insatsen, konstaterade tidigt på bröllopsdagens morgon att det var mycket som skulle klaffa, precis som under vilken live-föreställning som helst. Och allt gick precis som planerat.

– Det har gått utmärkt, hur bra som helst. Inga missar så vi är väldigt nöjda, sammanfattade han Försvarsmaktens deltagande efter att brudparet och bröllopsgästerna lämnat Riddarholmen för att med båt ta sig till Drottningholm, där paraderande styrka från Livgardet tog emot.

Cirka 850 soldater från olika förband kantade kortegevägen från slottet till Evert Taubes terrass. Längs vägen passerade kortegen Arméns musikkår, Livgardets dragonmusikkår och slutligen Marinens musikkår. Ett 40-tal hästar från Livgardet reds av soldater och officerare tillsammans med Hovstallets och polisens hästar.

– Det vi har gjort idag var riktigt, riktigt bra. Känn er riktigt nöjda med det ni har presterat. Stort tack till alla, hyllade överstelöjtnant Rickard Bengtsson den beridna eskorten efter utfört uppdrag.

För många av dem blir kvällen sen, för nu ska hästarna och materielen vårdas, hovslagare Mats Holmstedt ska ta skorna av alla hästar som från och med imorgon tar sommarlov och åker på grönbete.