Informationscenter blir ny mötesplats

Lv 6 och Halmstads garnison kommer att pröva ett nytt grepp i arbetet med att rekrytera soldater och officerare – ett informationscenter mitt i Halmstad där ungdomar ska kunna få information om arbete och utbildning i Försvarsmakten.

Att skapa en mötesplats mellan ungdomar och Försvarsmakten är syftet med det nya informationscentret. Foto: Idalinn Aderlind/Försvarsmakten (arkivbild)

– Vi vill skapa en mötesplats där ungdomar kan komma och möta oss som jobbar i Försvarsmakten, framför allt våra egna unga soldater, säger rekryteringsofficer Robert Trupp på Lv 6.

Informationscentret kommer att öppna i maj, och ligger i centrala Halmstad. Lv 6 har hittills lyckats bra med att nå sina rekryteringsmål, och förhoppningen är nu att det nya informationscentret också ska kunna stödja rekryteringen till andra förband i Försvarsmakten. Försvarsmakten kommer att följa projektet i Halmstad och utvärdera vilken effekt informationscentret haft på rekryteringen från Halland, för att kunna ta ställning till om projektet ska förlängas, och eventuellt också få fler efterföljare på andra platser.

Öppettiderna för Försvarsmaktens informationscenter:
Måndag-fredag 14:00-19:00
Lördag 10:00-14:00

Från 24 juni till 17 augusti är öppettiderna:
Måndag-fredag 10:00-17:00
Lördag 10:00-14:00