26 sekunder från Brons

Under onsdagen den 27 mars gjorde 24-årige skidskytten Christoffer från Härnösand ett lopp i världsklass. Bara sekunder efter de berömda bröderna Fourcade susade Christofer Eriksson in på en sjätteplats bland åkare i världsklass. – Det var riktigt roligt att de andra i toppen också sköt fullt, det betyder att jag åkte bra, säger en nöjd Christofer.

Christoffer i skidspåret på väg mot mållinjen Foto: Greta Sköld/ Försvarsmakten
Christoffer kom in på sjätte plats i skidskyttet i de militära vinterspelen
Christoffer kom in på sjätte plats i skidskyttet i de militära vinterspelen Foto: Greta Sköld/ Försvarsmakten
Christoffer kom in på sjätte plats i skidskyttet i de militära vinterspelen Foto: Greta Sköld/ Försvarsmakten

Under veckan pågår de militära vinterspelen i Frankrike. Över 1000 deltagare från 40 olika nationer deltar i sex stora dicipliner. Eftersom världscupen är avslutad så medger tävlingarna storfavoriter och bland de svenska skidskyttarna innebär det att tävla mot bröderna Simon och Martin Fourcade och norrmannen Lars Berger, för att nämna några.

Onsdagens tävlingar genomfördes i Le Grand Bornand och plötsligt så händer det, svenska Christofer Eriksson, som deltar på sitt andra militära mästerskap, gör sitt livs bästa tävling. Skjuter fullt och åker fort och hamnar på en sjätteplats bland närmare 100 av världens bästa skidskyttar. Att hamna bland de 15 bästa i världen hade varit en bra insats och nu blev resultat mycket bättre än så.

Lagledare Tomas Öberg från Norrbottens regemente, I 19 i Boden, är mer än nöjd över insatsen.
– Christofer är inte bara en duktig skytt och skidåkare, han har rätt inställning, och det betyder mycket om man ska lyckas, säger Öberg.
Christofer själv är givetvis glad över sin insats och hoppas onsdagens resultat bådar gott inför nästkommande tävlingar. Redan under torsdagen är det dags igen men då i diciplinen längdskidåkning.