P7s rekryter uppskattade försvarsministerns besök

– Det är verkligen positivt att försvarsministern kan dyka upp så här, mitt i vår utbildning, konstaterade den glatt överraskade rekryten Özkan Aytuglu. – Bra att få kontakt med höga befattningshavare, som dessutom verkar bry sig!

Försvarsminister Karin Enström trivdes bland våra rekryter, som hon träffade ute på Östra skjutbanan, under besöket vid Södra skånska regementet. Foto: Carl M Sjöstrand
– Jag har länge velat bli soldat och känner att det är ett jobb där jag kan göra nytta. Jag tror att Försvarsmakten är en trygg arbetsgivare och jag ser detta som ett långsiktigt val, säger rekryten Özcan Aytuglu. Han är 31 år och från Trelleborg.
– Jag har länge velat bli soldat och känner att det är ett jobb där jag kan göra nytta. Jag tror att Försvarsmakten är en trygg arbetsgivare och jag ser detta som ett långsiktigt val, säger rekryten Özcan Aytuglu. Han är 31 år och från Trelleborg. Foto: Carl M Sjöstrand
En reporter från Skånskan frågade Försvarsministern om rekryeringen och om det nya personalförsörjningssystemet.
En reporter från Skånskan frågade Försvarsministern om rekryeringen och om det nya personalförsörjningssystemet. Foto: Carl M Sjöstrand
– Jag har länge velat bli soldat och känner att det är ett jobb där jag kan göra nytta. Jag tror att Försvarsmakten är en trygg arbetsgivare och jag ser detta som ett långsiktigt val, säger rekryten Özcan Aytuglu. Han är 31 år och från Trelleborg. Foto: Carl M Sjöstrand
En reporter från Skånskan frågade Försvarsministern om rekryeringen och om det nya personalförsörjningssystemet. Foto: Carl M Sjöstrand

Under försvarsminister Karin Enströms besök vid Södra skånska regementet ägnade hon en stor del i programmet till att tala med både rekryter under GMU och med anställda soldater. Den sociala situationen, resor till och från Revingehed och bostadssituationen var några av samtalsämnena.
Att debatten om Försvarsmaktens förmåga har svallat på senare tid tyckte ministern bara var bra. Däremot tycker hon att det är för tidigt att dra slutsatser om det nya personalförsörjningssystemet, som fått kritik av några debattörer.
– Vi tar ett steg i taget, menade ministern.
Syftet med besöket var att försvarsministern skulle skaffa sig en uppfattning om den omfattande verksamheten vid P 7. Mycket är på gång nu på Revingehed med utbildning av rekryter, leverans av de nya pansarterrängbilarna av typ 360, 71:a bataljon som den första fullt uppsatta i beredskap 2014 – för att sedan ingå i Nordic Battle Group 2015 – och snart kommer vår Afghanistan-trupp FS 24 hem igen. Därtill är sedan årsskiftet den södra militärregionens (MR S) stab samgrupperad med P 7 och operativ sedan 15 januari.
Karin Enström avslutade med att tacka för ett givande besök och konstaterade att hon fått träffa både chefer, soldater och rekryter, vilka gav henne såväl positiva som uppriktiga budskap att ta nmed hem till Stockholm.
– Rekryterna ger verkligen ett positivt intryck och jag ser att de blir väl omhändertagna här!