Pris till Försvarsmaktens webbplats

På onsdagskvällen tilldelades Forsvarsmakten.se priset för bästa webbplats i kategorin samhällsinformation på den årliga Web service award-galan. Utmärkelsen baseras på vad besökarna tycker om webbplatsen.

Niklas Englund, ansvarig för digitala medier och Mattias Robertson, huvudredaktör, tog emot priset.
Niklas Englund, ansvarig för digitala medier och Mattias Robertson, huvudredaktör, tog emot priset. Foto: Jon Hertov
Niklas Englund, ansvarig för digitala medier och Mattias Robertson, huvudredaktör, tog emot priset. Foto: Jon Hertov

Varje år nomineras fyra webbplatser inom tre olika kategorier. Inom kategorin samhällskommunikation har forsvarsmakten.se varit nominerad under flera år. Utmärkelsen delas ut till den webbplats i respektive kategori som har de mest nöjda besökarna enligt Web service awards index.
– Det är roligt eftersom det här är ett kvitto på att besökarna tycker om det vi gör. Det här priset delas av alla duktiga redaktörer och skribenter som skriver artiklar och kämpar för att hålla webbplatsen uppdaterad, säger Niklas Englund, ansvarig för digitala medier på informationsstaben.

Motiveringen: ”Försvarsmakten jobbar hårt för att det ska vara enkelt för besökarna att förstå och ta till sig innehållet. De har lyckats med att ta fram och vidareutveckla en webbplats som alltid ligger i tiden”.

Under våren ska Försvarsmakten lansera en ny rekryteringswebbplats och en ny webbplats för myndigheten.