ÖB önskar god jul

Överbefälhavaren general Sverker Göranson uppmanar i sin julhälsning medarbetare, hemvärnssoldater och frivilliga samt deras anhöriga att känna stolthet över det som Försvarsmakten uträttat under 2012.

ÖB Sverker Göranson önskar god jul. Foto: Niklas Ehlén/Combat Camera

Ett omvälvande år är snart till ända. Försvarsmakten är mitt uppe i sin största förändring på över hundra år. 2013 kommer att bli ett viktigt år för reformen. Krigsförbandens ökade förmåga kommer att stå i centrum för nästa års arbete. Vi kommer därför fortsatt att tillföra personal till förbanden och vidareutveckla övningsverksamheten.

Jag liksom övriga chefer kommer också att omhänderta resultaten av medarbetarundersökningen FM Vind. Detta gör Försvarsmakten parallellt med att vi upprätthåller vårt lands territoriella integritet, genomför nationell och internationell insatsverksamhet och stöd till samhället. Vi ska vara stolta över det vi gör – dygnets alla timmar, veckans alla dagar. I Sverige och utomlands.

Jag vill tillönska alla medarbetare, hemvärnssoldater och frivilliga i Försvarsmakten en riktig god jul och ett gott nytt år! Men jag vill också rikta mig till alla anhöriga- ni har den kanske svåraste uppgiften av alla, att hantera vardagen när någon av oss andra inte är på plats. Tack för er insats och tack för ert stöd!

Väl mött under 2013!

Sverker Göranson
General och överbefälhavare