Målet är att försvara sm-guldet

Det är  helgförmiddag på Militärhögskolan Karlberg. I fysborgen, pågår det febril aktivitet. Det smäller, fångas bollar och tacklas, coachens stämma hörs för fullt.– Gör det igen! Det skall vara perfekt! Jobba, öka! Orden kommer från kadett Siemon Severin som är en av coacherna i laget. Det är Carlberg Cavaliers kadettlaget i amerikansk fotboll som bedriver träning inför säsongsstarten.

Start på säsongen för Carlberg Cavaliers Foto: Simeon Severin

Carlberg Cavaliers består av kadetter från samtliga tre qrzer (kurser) vid Militärhögskolan Karlberg. Förra året deltog man i en nystartad serie för skollag i amerikansk
fotboll inomhus på sju-mannaplan. Säsongen slutade med SM-guld efter vinst i finalen
mot Örebro Universitets lag “Örebro Black Jacks“ med 30 – 14.

– Tanken är att vi ska sy ihop säcken efter en lång försäsong och bli så redo vi kan bli
inför den kommande säsongen. Vi har tränat riktigt hårt inför säsongen.
Den stora skillnaden i år mot förra året är att vi är mer förberedda än föregående år, säger coach kadett Siemon Severin.
Vi har en enkel spelfilosofi som vi tror på, vi använder oss mycket av vår fysik som vi får genom vår utbildning till  kadetter på Karlberg.
– Vi förväntar oss en betydligt hårdare serie med tuffa matcher i år. Förra året visste lagen inte så mycket om varandra eller om oss och hur vi spelade men det vet våra motståndare i år, och vi tror att de kommer vara väl förberedda och särskilt sugna på att spöa oss som är regerande mästare. Det kommer bli spännande och tufft men roligt, fortsätter coach Severin.

– Vi har en del ny intressanta spelare att hålla ögonen på även om det är kollektivet som är och har varit vår styrka. Vi har ett halvt nytt lag inför säsongen, bland annat en ny quarterback (spelfördelare). Vi får se vem som utmärker sig mest på matcherna, säger coach Severin.

En som redan har sin toeri om hur han ska spela i sin position är kadett Marcus Ando.
– Det handlar om att plöja rätt in i en motståndare, så att det tar tvärnit, utvecklar kadett Ando sin teori om den perfekta tacklingen.

– Alla är riktigt sugna på att få spela match nu, adrenalinet pumpar redan. Det ska bli skönt att få komma spela match! Vår målsättning är att lyckas lika bra som förra året, vi skall ta guld, konstaterar kadett Adam Borres en av lagkaptenerna i laget som spelar wide receiver.