GMU-rekryter snart halvvägs

För de två plutonerna vid Södra skånska regementet, P 7 som genomför grundläggande militär utbildning, GMU är det på torsdag dags att åka hem  för tredje gången. Det innebär också att de genomfört sex av de tolv veckor som GMU omfattar.

Övning: ingående i stridsställning, med skarpskjutning. Foto: Philip Engstöm/Försvarsmakten

Det har varit en omvälvande tid, med flera upplevelser som kommer att ha gett upplevelser för livet. Rekryterna talar ofta om kamratskapen, disciplinen och den tydliga strukturen tillsammans med en bra utbildning som något som ger dem en upplevelse utöver det vanliga. Att dessutom få vapen-  och stridsutbildning och att ständigt få chansen till att utmana sig själv både fysiskt och psykiskt är ytterligare kryddor i den spännande verksamheten som GMU innebär.

GMU-plutonerna är nyligen åter på P 7 efter att under en vecka genomfört skarp stridsutbildning med varierande moment såsom strid från stridsställning, höftskott och mejning. De har också kastat skarp handgranat och inte heller denna vecka kom de undan den ständigt återkommande fysiska träningen. Efter snart sex veckors utbildning börjar nu också den fysiska träningen ge resultat, och huvuddelen av rekryterna kan se fram emot att om ytterligare sex veckor vara i betydligt bättre fysisk form än när de ryckte inpå P 7.