OS-medaljören Sara Algotsson Ostholt hedras i Stockholm

På lördag, den 8 september, hedras fälttävlansryttaren och OS-silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt hedras för sin insats på OS. Beridna Högvakten, Livgardet och Svenska Ridsportförbundet står för uppvaktningen som sker med pampig inramning på Yttre Borggården på Stockholms slott.

Silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt rider i den beridna vaktparaden lördagen den 8 september. Foto: Roland Thunholm

Sara Algotsson Ostholt rider med den beridna vaktparaden genom Stockholm på deras sista uppdrag för säsongen. Vid vaktavlösningen vid slottet kommer Sara Algotsson Ostholt att hedras vid en ceremoni på Yttre Borggården.

Under lördagen har Beridna Högvakten och Livgardet öppet hus på Livgardets kavallerikasern på Lidingövägen 28. Publiken bjuds in för att följa förberedelserna innan vaktparaden börjar sin tur genom Stockholm. Sara Algotsson Ostholt rider med från kasernen till slottet.
– Vi vill på detta sätt hedra en fantastisk ryttare och prestation, säger överste Håkan Hedlund, chef för Livgardet.
– Det är den sista beridna vaktparaden för i år och väldigt roligt att vi kan uppmärksamma Sara i samband med den, säger Olof Karlander, kanslichef för Föreningen för den Beridna Högvakten.
– Ett väldigt trevlig och högtidligt sätt att hedra vår medaljör som vi alla är mycket stolta över, säger Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Tidpunkter lördag 8 september

10:30 Öppet hus på Livgardets kavallerikasern med musik av Livgardets dragonmusikkår.
11:35 Avmarsch
Marschväg: Kavallerikasern 11.35 – Lidingövägen – Sturegatan – Stureplan 11.50 – Birger Jarlsgatan – Kungsträdgårdsgatan – Gustav Adolfs torg 12.00 – Norrbro –Skeppsbron – Slottsbacken 
12:15 Ankomst till Stockholms slott och vaktavlösning. Sara Algotsson Ostholt uppvaktas på Yttre Borggården.