Ungdomar möter vår verklighet

Idag drar Ung08-festivalen igång i Kungsträdgården i Stockholm. Försvarsmakten finns på plats hela veckan tillsammans med Sjövärnskåren och Försvarsutbildarna.

Sjövärnskåren och Försvarsutbildarna finns på plats tillsammans med Försvarsmakten under hela veckan. Foto: Kim Svensson/Försvarsmakten

Att synas och informera om vår verksamhet är en självklarhet för oss, inte minst för att vi speglar samhället och dess mångfald. Därför är det extra viktigt för oss att visa på den bredden vi faktiskt representerar, och för att ungdomarna ska få en förståelse för det vi sysslar med.

Festivalen bjuder på en massa konserter, tävlingar, övningar och en hel del annat skoj att ta del av. Vi finns på plats från och med idag klockan 12.00 fram till på lördag klockan 18.00 för alla som vill komma och hälsa på oss i montern. Här kommer det finnas olika aktiviteter och annat att testa på, så som multitest, klättring, linbana, testmaskin, jägartest, livräddning till sjöss, prova på utrustning och mycket mera.

Multitestet pågår alla dagar fram till på fredag, med möjlighet till väldigt fina priser. De två bästa resultaten kommer dessutom att belönas ett tandemfallskärmshopp från en helikopter som genomförs på Gärdet på lördag klockan 14.00. Åldersgränsen för multitestet och linbanan är 13 år med målsmans medgivande, och lägst ålder för att kunna vinna ett fallskärmshopp är 16 år med målsmans medgivande.