Tufft i toppen

Spänningen i världsmästerskapet för marin femkamp fortsatte under den andra tävlingsdagen med livräddning och hindersim.

Under den första och andra tävlingsdagen genomfördes det många fina idrottsliga prestationer. Regerande världsmästare både på den manliga och kvinnliga sidan kände självklart pressen att vinna sina lopp, vilket de också gjorde i den första deltävlingen.

Norska Caroline Buunk som var storfavoriten vann hinderbanan före brasilianskan Jessica Lessa och finska Maria Lindström. Även för herrarna höll regerande världsmästaren Matthias Weseman från Tyskland trycket och vann sitt lopp. Det blev en andra placering för Sverige med Lars Ekman som gjorde en fin prestation.

Starka simmare


Det blev dubbel svensk seger i livräddningen, Jesper Levander tog hem segern för herrarna och Cecilia Sjöholm tog hem segern för damerna.
– Jag kände mig både stark och stabil under loppet, jag vet också att jag är extrem stark de sista 25 meterna. Brasilianskan Simone Lima som är den största konkurrenten är en otroligt duktig simmare och hon har vunnit över mig tidigare, men det skulle hon inte få göra den här gången, sa Cecilia

Även i hindersimet var svenskarna med och slogs om toppen. För damerna simmade Caroline Nordvall hem segern och Cecilia Sjöholm kom in på andra plats. Simone Lima slutade på en fin tredje placering. I herrarnas hindersim tog Polens Mateusz Szurmiej hem segern och Lars Ekman simmade in på en hedrande tredjeplacering.
– Jag är glad för vinsten, jag gjorde två misstag under hindersimmet som kostade tid, men det gick bra ändå. Jag är en bra simmare men jag måste öva mer på tekniken, sa en glad Mateusz

Detaljer kan avgöra


Kampen mellan nationerna fortsätter. Den tredje tävlingsdagen kommer att bestå av sjömanskap. Det kommer med all sannolikhet att vara hårda strider om första placeringarna även i denna deltävling. Alla deltävlingar kräver både teknik och kondition, en liten miss kan vara helt avgörande för vinst eller förlust.

 

Följ tävlingarna på plats

Marin femkamp är en spännande tävlingsform, den måste upplevas på plats. Allmänheten är välkommen att följa tävlingarna och heja fram sina favoriter. Varje dag mellan klockan 08.00-13.00 är grindarna på Amfibieregementet öppna. Kom ihåg att ta med ID-handlingar för inpassering.