Möt Försvarsmakten i Göteborg

För den som söker ett jobb som inte liknar något annat kan Försvarsmakten vara just den rätta utmaningen. I helgen kommer området kring Göteborgsoperan att erbjuda alla möjligheter att ta reda på mer om Försvarsmaktens olika arbeten och utbildningar.

Under Försvarsmaktsdagarna kan du ta en närmare titt på Stridsbåt 90. Foto: Kim Svensson/Försvarsmakten

Fredagen den 31 augusti mellan klockan 09.00 och 21.00 och lördagen den 1 september mellan klockan 10.00 och 17.00 finns Försvarsmaktens personal på plats. Delar ur armén, flygvapnet, marinen, hemvärnet och frivilligorganisationer finns alla på plats för att visa upp sin verksamhet och svara på frågor. Det kommer också finns olika fordon, fartyg, båtar och flyg att titta närmare på.
– Det kommer att finnas mycket att göra här, som olika pröva-på-aktiviteter, säger Göteborgs garnisons informationschef Ulrika Roos. Du kan till exempel flyga en SK60-simulator.

För alla intresserade

Att Försvarsmakten tar plats mitt i Göteborg har sina anledningar. Tanken är att möta de frågor, funderingar och intressen som finns kring Försvarsmaktens uppgift, men också för att lyfta rollen som en arbetsgivare full av möjligheter. Ett av de bästa sätten att göra just detta är att finnas på plats där människor dagligen rör sig och där tillgängligheten för alla blir stor.

Pilot, sjuksköterska, robotskytt, röjdykare, stridsfordonsförare och amfibiesoldater är några av de yrken som kommer vara representerade på Försvarsmaktsdagarna.
– För ungdomar som funderar på vad Försvaret kan erbjuda dem, är detta ett utmärkt tillfälle att ta reda på det, tycker Ulrika Roos, och det kommer gå att göra en intresseanmälan på plats för den grundläggande militära utbildningen, GMU. 

Det som brukar intressera flest besökare är Försvarsmaktens materiel och det kommer det naturligtvis att finnas gott om under Försvarsmaktsdagarna. Stridsfordon 90, Pansarterrängbil 203, Stridsbåt 90, Bevakningsbåt typ 80, Luftvärnsrobot 70 och en fullskalemodell av JAS 39 Gripen, för att nämna några.

På fredagskvällen, med start klockan 19.00, ställer sig fältartisterna i bandet Jolly Rågerz på en scen vid Kanaltorget och bjuder på en gratis rockkonsert.
– Jag lovar att det kommer att svänga, avslutar Ulrika Roos.