Försvarsmakten redo för Pride

I dag klockan 14.00 öppnas grindarna till festivalområdet för Stockholm Pride 2012. Försvarsmakten kommer att finnas i Pride Park i Tantolunden hela veckan och deltar även  i paraden nu på lördag den 4 augusti.

Försvarsmakten kommer synas i Pride Park med ledorden "Alltid tillsammans". Foto: Kim Svensson/Försvarsmakten

Årets festivaltema, ”Tillsammans”, är ett tema som väl passar in i Försvarsmaktens verksamhet och den värdegrund vi står för. I Försvarsmakten löser vi våra uppgifter i grupp. Vi är alltid tillsammans. Vi samarbetar i ett öppet klimat där vi visar respekt och ödmjukhet för varandra och för de utmaningar vi ställs inför.

På torsdag kommer Försvarsmakten delta under Arbetsförmedlingens arrangemang vid Pridehouse i Kulturhuset. Arrangemanget består av ett panelsamtal om öppenhet och HBTQ-frågor i arbetslivet.

I samband med årets festival firar också HoF, föreningen för alla HBTQ-personer i ”Försvarsfamiljen”, 10 år.

Läs mer om Försvarsmaktens deltagande på Pride 2012

Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten skrev ett debattinlägg på Newsmill om Pride-paraden och alla människors lika värde. Han har ytterligare utvecklat sina tankar i ett blogginlägg på Försvarsmakten kommenterar.

Debattinlägget på Newsmill finns att läsa här (nytt fönster) 

Blogginlägget från Försvarsmakten kommenterar (nytt fönster)