Skratt och musik i Skolparken

Nationaldagsfirandet började på Stora Torget i Enköping med att Gycklargruppen Trix delade ut flaggor, ballonger och program. Under tiden spelade Västmanlandsgruppens Hemvärnskår tre musikstycken. Sen var det dags för avmarsch mot Skolparken.

Så här firade Ledningsregementet nationaldagen i Skolparken i Enköping. Gycklargruppen Trix jonglerar kägglor framför och bakom rekryteringsofficer Robert Grindberg. Bakom honom kollegan Jonas Eriksson. Foto: Jonas Eriksson och Karolina Risbridger/Försvarsmakten
Nationaldagsfirandet var välbesökt och många barn ville testa soldaten Karolina Risbridgers utrustning.
Nationaldagsfirandet var välbesökt och många barn ville testa soldaten Karolina Risbridgers utrustning. Foto: Jonas Eriksson och Karolina Risbridger/Försvarsmakten
Hemvärnets musikkår från Västmanlandsgruppen underhöll under dagen med musik.
Hemvärnets musikkår från Västmanlandsgruppen underhöll under dagen med musik. Foto: Jonas Eriksson och Karolina Risbridger/Försvarsmakten
Nationaldagsfirandet var välbesökt och många barn ville testa soldaten Karolina Risbridgers utrustning. Foto: Jonas Eriksson och Karolina Risbridger/Försvarsmakten
Hemvärnets musikkår från Västmanlandsgruppen underhöll under dagen med musik. Foto: Jonas Eriksson och Karolina Risbridger/Försvarsmakten

Paradvägen gick längst Kyrkogatan och Tullgatan förbi det gamla Tingshuset som nu huserar Konstmuseet vidare till Skolparken. Väl framme i Skolparken tog Ledningsregementets chef överste Thomas Nilsson emot hela paraden med Fanvakt och Musikkåren från regementet. Efter parad för fanan överlämnades ordet till firandets konferencier.

Från Ledningsregementet fanns förutom regementschefen, fanvakt med soldater och officerare från Telekrigsbataljonen också regementets attraktions- och rekryteringsgrupp. De pratade med besökare och lät barn och ungdomar pröva utrustning och testa att måla sig med ansiktsfärg.

Trots omväxlande molnighet var vädret stundtals soligt och lagom varmt. Nationaldagsfirandet blev en välbesökt och trevlig tillställning för både gammal och ung.