Ni har gjort skillnad

– Jag är så stolt och nöjd över att ha fått tjänstgöra mer er och vara er chef under sex månader i Afghanistan. Ni har gjort skillnad och hjälpt den lilla människan i mycket. Det har varit säkrare i området under FS 22:s tid och det är er förtjänst, sa överste Anders Löfberg i sitt tacktal till sina soldater under medaljceremonin för Afghanistanstyrkan FS 22 på fredagen.

Överbefälhavaren hedrar en soldat ur FS 22 för hans insats Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
Arméinspektören Berndt Grundevik medaljerar soldat ur FS 22 under ceremonin i Karlsborg.
Arméinspektören Berndt Grundevik medaljerar soldat ur FS 22 under ceremonin i Karlsborg. Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
Sista natten med gänget.
Sista natten med gänget. Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
Arméinspektören Berndt Grundevik medaljerar soldat ur FS 22 under ceremonin i Karlsborg. Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
Sista natten med gänget. Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten

Medaljceremonin genomfördes vid K 3 på Karlsborgs fästning under ledning av arméinspektören Berndt Grundevik. Närvarade gjorde också överbefälhavaren Sverker Göranson, insatschefen Anders Silwer och försvarsministern Karin Enström.

Till Karlsborg hade ca 1 500 anhöriga kommit trots regnet för att hylla, krama och ta med sina anhöriga hem. – Nu börjar man förstå att missionen är slut, var ett vanligt svar på frågan hur det kändes.

Under torsdagskvällen genomfördes en gemensam avslutningsmiddag för FS 22:s personal.
31:a luftburna bataljonens hangar var pyntad och uppdukad kvällen till ära. Under kvällen som verkligen gjorde skäl för namnet ”sista natten med gänget” delades de sista Nato-medaljerna ut av chefen för FS 22 Anders Löfberg. Det blev många kramar, handslag och någon tår under kvällen. Festen kröntes med musik från lokalt liverockband vilket inte försämrade stämningen.