Nationaldagsfirande med fotoutställning

I Karlsborg genomfördes traditionellt nationaldagsfirande på Karlsborg fästning. Årets firande drog ca 7-8.000 besökare till fästningen vilket gör det till det största evenemanget i Skaraborg på nationaldagen.

Eftertanke. Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
”Jag ska be pappa köpa en.”
”Jag ska be pappa köpa en.” Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
Skövde Hemvärnsmusik förhöjde stämningen bland nationaldagsfirarna.
Skövde Hemvärnsmusik förhöjde stämningen bland nationaldagsfirarna. Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
”Jag ska be pappa köpa en.” Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten
Skövde Hemvärnsmusik förhöjde stämningen bland nationaldagsfirarna. Foto: Per Ingemarson/Försvarsmakten

K 3 deltog som vanligt och valde i år att presentera Försvarsmakten med en fotoutställning om regementets genomförda insats med FS 22 i Afghanistan. Med ett 35-tal bilder försökte man för besökarna visa på vardagen för våra soldater i Afghanistan och samtidigt visa miljön och vardagen för afghanerna.

– Det har tagits miljontals bilder i Afghanistan, tusentals av oss, de visar inte allt men det är ögonblicksbilder från några dagar och stunder av våra sex månader i Afghanistan hälsar Erik Berglund informatör på FS 22.

Bilderna är tagna av Erik och av Johan Lundgren från Combat camera. För de lite yngre fanns det också fordon med ”Afghanistankläder” att klättra på som en av de små uttryckte det.

Standarvakt ur 323:e fallskärmsjägarkompaniet och Hemvärnsmusik från Skövde hjälpte till att förhöja stämningen och representera Försvarsmakten under dagen.
Fotoutställningen flyttar nu in på Fästningsmuseet och är väl värt ett besök liksom Karlsborgs fästning.