Loreens Euphoria spelades för kungen

I lördags natt segrade Loreen med bidraget Euphoria i Eurovision song contest. Men redan fyra veckor tidigare framförde Arméns musikkår det vinnande bidraget för kungen – på hans födelsedag.

Framförandet av Euphoria skedde för första gången vid firandet av Hans Majestät Konungens födelsedag. Bilden är från tidigare i år. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten
Konsertmästare Kristian Möller.
Konsertmästare Kristian Möller. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten
Konsertmästare Kristian Möller. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

Försvarsmaktens tre musikkårer behärskar många olika typer av musik. Därför var det knappast någon överraskning när Armens musikkår spelade Euphoria på yttre borggården som en hyllning till kungen på hans födelsedag den 30 april.

– Vi brukar alltid ha med något poppigt i programmet. Vanligtvis spelar vi Abba men denna gång satsade vi på en klassisk version av Euphoria, säger konsertmästare Kristian Möller.

Beslutet om att spela låten kom sent, och arrangemanget skrevs snabbt ihop av Joel Engström.
– Alla jobbade hårt innan födelsedagen och vi hade ungefär en vecka på oss att öva innan framförandet. När låten sedan vann blev vi jätteglada eftersom vår chansning gick hem. Det var det bästa som kunde hända, säger Kristian Möller.

Euphoria spelas igen

På vaktparaden 1 och 2 juni kommer Arméns musikkår åter igen att framföra sin orkesterversion av Euphoria, och den som vill lyssna är välkommen till slottet. Vaktavlösningen genomförs på yttreborggården klockan 12.15 båda dagarna.