FS 22 på väg hem till Karlsborg

Afghanistanstyrkan FS 23 har tagit över ansvaret nere i insatsområdet och FS 22 är nu på väg hem.  Den hemvändande styrkan som tillhör K 3 landar direkt i Karlsborg.

Glädje och återseende när FS 22 anlände till Karlsborg. Foto: Per Ingemarsson/Försvarsmakten
K 3: chef åter på svensk mark-
K 3: chef åter på svensk mark- Foto: Per Ingemarsson/Försvarsmakten
C 17 landar i  Karlsborg.
C 17 landar i Karlsborg. Foto: Per Ingemarsson/Försvarsmakten
K 3: chef åter på svensk mark- Foto: Per Ingemarsson/Försvarsmakten
C 17 landar i Karlsborg. Foto: Per Ingemarsson/Försvarsmakten

Förra tisdagen kom första omgången hem och det var då första gången ett civilt passagerarplan landade på basen i Karlsborg. Häromdagen var det dags för chefen för FS 22, överste Anders Löfberg med stab att komma hem till sitt regemente.
– Jag har inte hunnit känna efter ordentligt än men så här långt känns det riktigt, riktigt bra att vara hemma på regementet igen. Jag sa till alla i höstas innan vi åkte ner att vi skulle försöka få komma hem till Karlsborg fästning i maj och se kastanjerna blomma och nu är vi där. Solen skiner, och kastanjerna blommar och alla är med hem, det kan inte bli bättre säger Anders Löfberg.

På onsdagen var det dags för en ny omgång hemvändande. Då det var ett av Försvarsmaktens C 17 plan som skötte transporten från Afghanistan till Karlsborg. Hundratalet soldater ur FS 22 som var med går nu igenom hemkomstprogrammet som sker på K 3.
– Förberedelserna som gjorts för att ta emot oss på K 3 och i Karlsborg är som vanligt av högsta kvalitet och vi känner oss verkligen välkomna hem, tillägger Anders Löfberg.

Hemkomsten för FS 22 avslutas nästa vecka med ytterligare några transporter och på fredagen, den 1 juni är det medaljparad på Karlsborgs fästning. Vid ceremonin, där soldater och befäl får utlandsmedaljen kommer överbefälhavaren, försvarsministern och arméinspektören att delta.