Karlberg bäst i Sverige

Cavaliers tog SM-guld i student-SM i amerikansk fotboll. Den första historiska titeln gick till Militärhögskolan Karlberg. Med ett starkt spel var titeln aldrig hotad. Slutresultat blev betryggande 30-14.

Carlberg Cavaliers tog direkt initiativet med tungt fysiskt spel, inför de cirka 300 åskådare i Eriksdalshallen  och lyckades efter bara några minuters spel göra matchens första touchdown och tog därmed ledningen med 6-0. Första halvlek präglades av ett fortsatt starkt spel från Carlberg där Örebro efter den första chocken sakta började arbeta sig in i matchen. Carlbergs starka defensiva linje gjorde det omöjligt för Örebro att göra poäng och man gick till halvtidsvila med siffrorna 0-24 på resultattavlan.

I andra halvlek öppnade Örebro med att redan på första spelet stoppa Carlberg i deras eget målområde och därmed spräcka nollan. Örebro fortsatte att spela bra och lyckades nöta sig ner och in i Carlbergs målområde och göra ytterligare 6 poäng. Örebroarna försökte få upp tempot med bra passnings- och springspel, men detta gav ändå bara en ytterligare  touchdown till ställningen 14-24. Carlberg stadfäste i slutminuterna av matchen segern med en ytterligare en touchdown och segern var aldrig hotad. Carlberg Cavaliers tog komfortabelt segern denna historiska och första final i Student-SM för amerikansk inomhusfotboll.

Till matchens lirare utsågs spelarna Alfred Carlson Carlberg Cavaliers och Anton Brammerfors Black Jacks.