Välbesökt årsmöte för Fredsbaskrarna

Målet är en helhet för stöd och omhändertagande av veteraner och anhöriga, förklarade ÖB Sverker Göranson när han deltog i Fredsbaskrarnas årsmöte på Amfibieregementet på Berga under lördagen. ÖB ser Fredsbaskrarna som en värdefull resurs i detta arbete.

ÖB Sverker Göranson talade på Fredsbaskrarnas årsmöte. Foto: Kim Svensson/Combat Camera
Stig von Bayer, styrelseledamot FN-veteranerna Kongo, Dan Viggo Bergtun, vice ordförande WVF, ÖB Sverker Göranson och Bo Wranker, förbundsordförande Fredsbaskrarna
Stig von Bayer, styrelseledamot FN-veteranerna Kongo, Dan Viggo Bergtun, vice ordförande WVF, ÖB Sverker Göranson och Bo Wranker, förbundsordförande Fredsbaskrarna Foto: Kim Svensson/Combat Camera
Stig von Bayer, styrelseledamot FN-veteranerna Kongo, Dan Viggo Bergtun, vice ordförande WVF, ÖB Sverker Göranson och Bo Wranker, förbundsordförande Fredsbaskrarna Foto: Kim Svensson/Combat Camera

Runt 120 personer samlades på Amfibieregementet på Berga under lördagen för Fredsbaskrarnas årsmöte. ÖB Sverker Göranson deltog under dagen tillsammans med bland andra Anders Brännström, ställföreträdande insatschef, Anders Stach, chef för Försvarsmaktens veteranavdelning och Dan Viggo Bergtun, vice ordförande för Word Veteran Federation, en organisation med där 170 länder och 42 miljoner veteraner är medlemmar.

ÖB berörde det arbete som gjorts på veteranområdet inom Försvarsmakten de senaste åren i sitt anförande:

– Vi har fastställt en struktur, både centralt och lokalt, som tar hand om våra veteraner. Veteranfrågan berör hela vårt samhälle. Det är ett omfattande arbete där våra veteraner och deras anhöriga står i fokus. Det handlar om att ge stöd före, under och efter insats.

I samband med årsmötet fick Fredsbaskrarnas förbundsordförande Bo Wranker ta emot en donation på 750 000 kronor från ett smyckesföretag som säljer ett internationellt solidaritetsarmband där hundra kronor per sålt armband i Sverige går till Fredsbaskrarnas verksamhet.