På besök i verkligheten

Riksdagsmannen och ledamoten i Försvarsutskottet Anders Hansson (m) besökte under måndagen P 7 Revingehed. Efter inspektion av en övning och samtal med några nyanställda soldater förklarade han sig mycket nöjd med besöket.– Det är viktigt för mig att komma ut i verkligheten och se resultaten av de beslut vi fattar i riksdagen. Sedan är det ju också roligt att se hur bra det fungerar här ute på Revingehed, sa Anders Hansson.

Riksdagsman Ander Hansson, tillika ledamot i Försvarsutskottet tog tillfället i akt att samtala med soldater vid sitt besök på Revingehed, måndagen den 5 mars 2012. Foto: Carl Sjöstrand/Försvarsmakten
Det var en grupp soldater ur 710:e kompaniet som övade strid från stridsställning i Petterssons skans på Revingehed när riksdagsmannen Anders Hansson (m) besökte Revingehed.
Det var en grupp soldater ur 710:e kompaniet som övade strid från stridsställning i Petterssons skans på Revingehed när riksdagsmannen Anders Hansson (m) besökte Revingehed. Foto: Carl Sjöstrand/Försvarsmakten
Det var en grupp soldater ur 710:e kompaniet som övade strid från stridsställning i Petterssons skans på Revingehed när riksdagsmannen Anders Hansson (m) besökte Revingehed. Foto: Carl Sjöstrand/Försvarsmakten

Förutom att följa en övning med soldater ur 710:e kompaniet fick riksdagsmannen Anders Hansson en lägesuppdatering av regementschefen Michael Nilsson.
– En sådan stor försvarsreform som vi nu genomför kräver också att vi kontinuerligt följer upp utvecklingen. För att kunna fatta rätt beslut i riksdagen måste jag ha god insikt i den pågående verksamheten, konstaterade Anders Hansson.
Vårsolen strilade ner genom lövverket vid Kvinnevad på nordöstra delen av övningsfältet Revingehed när soldaterna övade grupps ingående i stridsställning. Vid en paus i övningen blev det tillfälle till samtal mellan soldaterna och riksdagsmannen. Anders Hansson förhörde sig om varför de sökt sig till Försvarsmakten och om hur de tycker det fungerar på P 7 men tog också gärna emot synpunkter som han kunde ta med sig tillbaka till riksdagen.
– Jag uppfattade att soldaterna är mycket målmedvetna och engagerade. Jag fick också bra synpunkter och är nöjd med besöket. Jag ser fram emot många liknande besök i framtiden, avslutade Anders Hansson.