En myndighet – tusen möjligheter

En öppen arbetsmarknadsdag mitt i Stockholms City är inga dåliga förutsättningar. Tusentals människor med olika erfarenheter och kompetenser fick chansen att möta framtida arbetsgivare öga mot öga. Försvarsmakten var en av utställarna på plats.

Med tung packning på ryggen pratar sergeant Viltstig från Arméns jägarbataljon med en av besökarna vid Försvarsmaktens tält. Foto: Viktor Johansson/Försvarsmakten
Det var många som testade jägartestet, 80 steg upp och ner på ett ben i taget. Detta med 25 kilo packning på ryggen.
Det var många som testade jägartestet, 80 steg upp och ner på ett ben i taget. Detta med 25 kilo packning på ryggen. Foto: Viktor Johansson/Försvarsmakten
Det var många som testade jägartestet, 80 steg upp och ner på ett ben i taget. Detta med 25 kilo packning på ryggen. Foto: Viktor Johansson/Försvarsmakten

I ett av hörnen på plan fem var väggarna täckta med camouflagenät. Försvarsmakten hade både civil och militär personal på plats för att möta personer med intresse av att arbeta inom myndigheten. Ett ypperligt tillfälle att belysa hur många möjligheter som finns inom Försvarsmakten.
– Till skillnad mot andra utställare kan vi erbjuda något inom de flesta yrkeskategorierna. De som pratar med oss blir ofta förvånade över vilka möjligheter som finns i Försvarsmakten, sade Ann-Charlotte Lyman, evenemangsansvarig för Försvarsmakten.  

Eftersom evenemanget Bazaren ägde rum i Kulturhuset i centrala Stockholm var det en stor blandning av erfarenhet och kompetens bland de som tog chansen att prata med vår personal.
– Vi har träffat människor med varierande kompetenser de här två dagarna. Bazaren är ett bra tillfälle då vi kan hitta kandidater till våra bristyrken, förklarade Ann-Charlotte Lyman.

Svensk medborgarskap är en förutsättning för att bli anställd i Försvarsmakten. Därför kunde tyvärr inte alla intresserade söka ett yrke i Försvarsmakten på en gång. De fick istället chansen att fråga vad deras egen insats kan bli i framtiden, och förhoppningsvis gick de från Kulturhuset med en positiv bild av Försvarsmakten. Kanske en bild fylld av tusen möjligheter.

Är du själv intresserad av att jobba i Försvarsmakten?

Ansök här: http://www.forsvarsmakten.se/Jobba/jobb/