En blogg om verkligheten

Hon bloggar om sin vardag som utlandssoldat. 24-åriga Madeleine Brändström åker till Afghanistan i maj med FS 23. Genom bloggen ”101 grader sydöst” kommer vi kunna följa henne före, under och efter insatsen.

24-åriga Madeleine Brändström åker till Afghanistan i maj med FS 23 och ska blogga. Foto: Stefan Bokvist/Försvarsmakten

– Jag ska försöka att publicera så mycket bilder som möjligt från förbandets vardag och inte så mycket text, säger Madeleine Brändström.

Vad tänker du skriva om i bloggen?
– Jag har en ambition om att ge en personlig bild av verkligheten där nere i Afghanistan, inte minst till våra anhöriga vid FS 23. Genom bloggen kan jag förmedla saker som inte andra medier kan. Det blir så att säga helt unika berättelser om vårt liv där nere.

Hur lång tid varar insatsen?
– Vi åker i maj och kommer hem i december. Totalt blir jag borta i sju månader. Men jag ska även försöka att skriva om mitt liv efter insatsen.

Vad gör du i vanliga fall?
– Till vardags är jag anställd som soldat vid I 19 i Boden och har varit det sedan 2010. De flesta av oss i FS 23 har dessutom tillhört Nordic Battle Group innan vi blev en del av FS 23. På fritiden ägnar jag mig gärna åt vintersporter.

 Adress till bloggen: http://blogg.forsvarsmakten.se/101grader/