Övningar blir av som planerat

Förbandscheferna fick igår ett glädjande besked från Högkvarteret. Efter ett fördjupat arbete med förutsättningarna för verksamheten 2012 ser nu Försvarsmakten att ytterligare ett antal övningar kan genomföras som tänkt.

Det handlar framförallt om förbandsövningar som tidigare reducerats, men även vissa yrkes- och befattningskurser för personalen.

Detta innebär bland annat att marinen fullt ut kan delta med fartyg i övningen Cold Response 12, i farvattnen runt Nordnorge. Även armén ges nu möjlighet att genomföra den så värdefulla träningen för brigadstabsmedlemmar i Brigadstridsledningsövning 12. Vidare kommer ett antal förband inom mark- och luftstridskrafterna kunna genomföra bataljonsövningar.

– Det är verkligen bra att vi nu tidigt kan meddela förbanden att genomföra denna verksamhet. Ytterst handlar om att nå en högre nivå i förbandsträning för våra krigsförband, säger generalmajor Gunnar Karlson, chef för förbandsproduktionsledningen.