Försvarsmaktens kommunikation prisad i Sälen

Sveriges största debattsajt, Newsmill, prisade under söndagen Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten för hans arbete med att utveckla Försvarsmaktens kommunikation.

Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten.
Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten. Foto: Torbjörn F Gustafsson/Försvarsmakten
Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten. Foto: Torbjörn F Gustafsson/Försvarsmakten

Priset, ett diplom, delades ut av Newsmills VD och chefredaktör PM Nilsson:
– Erik Lagersten har professionaliserat informationstjänsten, fört den till kärnverksamheten och lagt Försvarsmakten främst bland myndigheterna vad gäller sociala medier. Från Newsmills sida uppskattar vi hans aktiva medverkan i debatten och hans stolthet som informatör.  Det är med kommunikation som med freden: det är en process, inte en händelse.


Och PM Nilsson får medhåll av överbefälhavaren Sverker Göranson:
– Det här visar att hårt arbete lönar sig. Försvarsmakten har jobbat hårt med att utveckla kommunikationen bland annat med vår bloggportal, Facebook och Twitter. Dessutom försöker vi i ännu större utsträckning än tidigare ta debatten och öka öppenheten. Det är Erik Lagersten och alla som jobbar med informationsfrågors förtjänst, säger ÖB.