Hemvärnets framtid avgörs i helgen

Den lappländska vargen, riksäpplet från Uppland och den skånska gripen är några av alla de förbandstecken som glänser på axelklaffarna. Ett hundratal hemvärnsoldater från rikets alla hörn har samlats för att besluta om Hemvärnets framtid.

Hemvärnet finns i hela landet vilket man kan se på soldaternas förbandstecken, från den skånska gripen i söder till och den lappländska vargen i norr. Foto: Johan Sjödin

Rikshemvärnstinget hålls i år i Södertälje och bland talarna finns försvarsminister Sten Tolgfors, överbefälhavare Sverker Göranson och rikshemvärnschefen Roland Ekenberg. Delegaterna som utgörs av hemvärnsoldater med olika befattningar och grader ska ta ställning till ett 70-tal motioner som behandlar bland annat materielfrågor och rekrytering. Ni kan följa tingsarbetet på facebook eller se webbsändningen från omröstningen på Tidningen Hemvärnets webbplats.