Vår verklighet i TV6

– Det här slår helt klart att köra Formel 1-bil, var den spontana kommentaren från Erik Ekstrand, hälften av den populära programledarduon Erik & Mackan, när han klättrade ner från provturen i en av Wartofta stridsvagnskompanis Stridsvagn 122.

Wartofta stridsvagnskompanis chef, Niclas Westerlund, låter programledaren Erik Ekstrand testa på sin verklighet. Foto: Joakim Elovsson/Försvarsmakten

Erik och hans kollega Markus Edlund var under veckan på besök på Skaraborgs regemente och fick testa på en del av våra soldaters vardag. För dig som också är intresserade av vår verklighet så resulterade besöket i ett inslag i TV-serien ”99 nya saker med Erik & Mackan” och kommer att sändas på TV6 under hösten.

Programledarna togs emot på Kråks skjutfält och fick där byta om till rätt utrustning för att sedan få bekanta sig med stridsvagnen. Kompanichefen på Wartofta stridsvagnskompani, major Niclas Westerlund, och hans ställföreträdare, kapten Robert Jarl, visade upp stridsvagnen för duon och tog sedan med dem ut på en tur. Efter en grundlig genomgång fick även Erik och Mackan sätta sig bakom spakarna för att ta sig igenom en snitslad bana.

Det blev en välfylld dag för programledarna på Kråks skjutfält. Mackan, som tidigare har gjort värnplikten, blev så inspirerad av stridsvagnskompaniets vardag så att han avslutade besöket med att skriva på en avtalsförklaring för att eventuellt tjänstgöra tidvist på Skaraborgs regemente.