Lyckad rekrytering på Ravlunda

Under söndagen vecka 42 genomförde Södra skånska regementet en besöksresa för personer som anmält intresse för tidvis tjänstgöring och GMU. Bussar avgick från Lund och Malmö, den senare via Ystad.

Besökarna hade bra utsikt över plutonens anfall. Foto: Niklas Rehnman / Försvarsmakten
Strid i skog med publik.
Strid i skog med publik. Foto: Niklas Rehnman / Försvarsmakten
Action.
Action. Foto: Niklas Rehnman / Försvarsmakten

Besöket riktades mot 72:a mekaniserade bataljonen på Ravlunda.

– Det är 72:a bataljon som kommer att vara värdar för våra tidvis tjänstgörande soldater och därför känns det som en naturlig kontakt, säger Niklas Falk - informatör vid P 7. Besöket gav intresserade personer möjlighet att uppleva hur vi övar våra förband och möjlighet till dialog direkt med de soldater som varit inne och provat modellen för tidvis tjänstgöring.
Resan genomfördes enligt plan med ett informationsmöte där frågor av alla de slag kom upp. För att svara på frågor fanns rekryteringsofficer Patrik Ekstrand och informatör Niklas Falk på plats. Efter informationen bjöds det på isolerad lunch i gröngräset.
– Vi kunde inte haft bättre väder, säger Niklas Rehnman rekryteringsinformatör.

Hörselskydd på

Efter att man inmundigat lunch, helstekt kotlettrad med tillbehör, fortsatte vi i bussarna till en övningsplats. Här bjöds våra gäster in till en övning med pansarskytteplutons anfall….
– Gör en extra kontroll att ni har satt i hörselskydden, det kommer att bullra en del när plutonen passerar, säger Johan Mohlin som varit projektledare för hela KFÖ:n
Och bullrade gjorde det. Det var en och annan av besökarna som hoppade till när det närmsta stridsfordonet släppt av sina skyttesoldater och kort därefter öppnade eld mot ett mål längre fram i skogen. Upp i bussen igen med besökarna, under tiden som besökarna tog sig till nästa plats fryste övningsledaren övningen, för att besökarna skulle hinna flytta sig till skogsbrynet. Väl på plats följde en presentation av vad en pluton med stridsfordon 90 kan leverera i eldkraft.

Träffa soldaterna

När striden var över träffade soldaterna i plutonen besökarna och det fanns tid att prova utrustning, prata tjänstgöring och ställa alla de frågor som soldaten bäst besvarar...

– Då bussarna släppte av besökarna i Lund och Malmö igen hade vi 100 procent av möjliga rekryteringar till tidvis tjänstgöring, Säger Niklas Rehnman.

Nästa informationsresa lördag 2011-11-19. Håll utkik efter våra annonser i Metro och City. Eller anmäl dig direkt med ett mail till rekrytering-p7@mil.se.