Från Afghanistan till P 7 – igen!

Södra skånska regementet har fått en ny tradition; en regementschef skall komma från en tjänst i Afghanistan till jobbet på Revingehed. Precis som sin företrädare Jan Pålsson har P 7:s nye regementschef Michael Nilsson nyligen varit chef för den svenska kontingenten i Afghanistan.

Den nye regementschefen Michael Nilsson på Revingemässen, just efter att ha tagit över hederskartuschen från sin företrädare. Foto: Carl Sjöstrand/Försvarsmakten
Försvarsutskottets förre ordförande Anders Karlsson tackade överste Jan Pålsson för ett gott samarbete under hans tid som regementschef vid P 7.
Försvarsutskottets förre ordförande Anders Karlsson tackade överste Jan Pålsson för ett gott samarbete under hans tid som regementschef vid P 7. Foto: Carl Sjöstrand/Försvarsmakten
Försvarsutskottets förre ordförande Anders Karlsson tackade överste Jan Pålsson för ett gott samarbete under hans tid som regementschef vid P 7. Foto: Carl Sjöstrand/Försvarsmakten

– Tack vare att en stor del av personalen i FS 20 kom från P 7 så har jag redan en bra relation till många medarbetare här, konstaterar den nye regementschefen överste Michael Nilsson.

Det var en solig fredag den 14 oktober som överste Jan Pålsson lämnade över P 7s fana till sin efterträdare på Revingehed, Michael Nilsson. Efter ceremonin fick Jan Pålsson ta emot en lång rad av hyllningar och tack för en väl genomförd tid som regementschef, bland annat från förre ordföranden i Försvarsutskottet, Anders Karlsson.

Ett stort antal gäster från kommuner, Region Skåne, andra samverkansorganisationer och kamratföreningar gjorde personalen sällskap denna dag, för att tacka Jan Pålsson för hans tid och för att lyckönska Michael Nilsson till sitt nya jobb.

– Det är väldigt roligt att få komma som chef till Revingehed, dels för att det innebär att jag återvänt till min hembygd men kanske framför allt för att för att det är ett stimulerande jobb vid ett framtidsförband, det händer mycket vid P 7 nu, säger överste Michael Nilsson.