Många vill vara med

Det finns ett intresse för att arbeta på Skaraborgs regemente som tidvis tjänstgörande soldat. Det stod klart vid det informationstillfälle som hölls i samband med Försvarsmaktens dag i Skövde som ägde rum lördagen den 17 september.

Matias Dahlberg och Joakim Westerholm har redan anmält intresse för en anställning som tidvis tjänstgörande soldat vid P 4. Foto: Caroline Johansson/Försvarsmakten
Efteråt samlades många för att prata minnen och få chansen att titta lite närmare på de fordon man en gång gjorde värnplikten på.
Efteråt samlades många för att prata minnen och få chansen att titta lite närmare på de fordon man en gång gjorde värnplikten på. Foto: Caroline Johansson/Försvarsmakten
Efteråt samlades många för att prata minnen och få chansen att titta lite närmare på de fordon man en gång gjorde värnplikten på. Foto: Caroline Johansson/Försvarsmakten

Mattias Dahlberg och Joakim Westman muckade från Skaraborgs regemente förra sommaren och tog chansen att komma tillbaka till sitt gamla förband och lyssna när bataljonen ville berätta mer om möjligheten till tidvis anställning.

– Jag tycker det här verkar mycket intressant. Det som tilltalar är att kunna göra både och. Jag vill inte säga upp mig från mitt nuvarande jobb så det här passar ju bra, säger Mattias som idag jobbar som elektriker.

Båda två var mycket nöjda med den information som de fått och har redan skrivit på ett så kallat interimsavtal för att säkra sin förtur när det väl är dags för rekryteringen att köra igång på allvar.

– Man får ju föra en dialog med sin framtida arbetsgivare kring det här så att de blir positivt inställda, säger Joakim som studerar till lokförare i Hallsberg. Det är ju definitivt en fördel att inte behöva välja bort något för att få vara med.

Tidvis anställd soldat vid P 4

Syftet med informationstillfället var att ge alla intresserade en genomgång av vad en tidvis anställning som soldat vid förbandet innebär och hur det är tänkt att fungera i kombination med en civil sysselsättning. Under 2012 kommer P 4 att börja anställa men redan nu vill vi veta om du vill vara med att bygga morgondagens krigsförband. Genom att skriva på ett så kallat interimsavtal, vilket motsvarar en intresseanmälan och därmed inte heller är bindande för dig, kommer du ha möjligheten att få komma hit till oss och genomföra utbildning och delta i övningar.

Ta reda på mer eller anmäl intresse redan idag

Har du några som helst frågor kan du vända dig direkt till bataljonen och vet du redan att du vill vara med anmäler du det här. På Försvarsmaktens centrala sidor om att jobba här kan du läsa mer om vad en framtida anställning innebär och hur det är tänkt att fungera.