Försvarsmakten på Sail Karlskrona

Just nu pågår ansökningsperioden för grundläggande militär utbildning, GMU med start i januari 2012. På plats i Karlskrona handelshamn under fredag och lördag finns fartyg och personal som är beredda att svara på frågor om hur en framtid inom Försvarsmakten kan te sig.

Under SailL Karlskrona kommer HMS Falken och HMS Gladan att vara på plats. Foto: Försvarsmakten

Under fredag och lördag ligger minröjningsfartyget HMS Vinga och segelfartygen HMS Gladan och HMS Falken i Karlskrona handelshamn. Även hemvärnet, de nationella skyddsstyrkorna, finns representerade för att berätta om och visa sin verksamhet. De kommer också att ha en stridsbåt 90 på plats vid Kungsbron. På fredagen marscherar Marinens musikkår mot Stumholmen för att spela utanför Marinmuseum klockan 14.00.

Välkomna!