Två soldater lindrigt skadade i Sar-e-Pul

Strax efter klockan 18, svensk tid, på måndagskvällen sårades två svenska soldater i samband med en explosion i staden Sar-e-Pul. Soldaternas skador är lindriga och de har själva kontaktat sina anhöriga i Sverige och meddelat vad som inträffat.

Det var soldater som tillhör det svenska skyttekompaniet som är förlagt i staden Sar-e-Pul som under en fotpatrull i staden blev attackerade. En explosion inträffade i närheten av patrullen var vid två svenska soldater skadades. Det förekom ingen eldstrid utan bara en enskild explosion.

De skadades kamrater tog omedelbart hand om de sårade och beställde också in helikopter för att transportera de sårade till det tyska fältsjukhuset i Mazar-e-Sharif. Samtidigt skickades förstärkning ut från den svenska basen i Sar-e-Pul till platsen för explosionen. Strax därefter skickades ytterligare enheter ut som förstärkning och för att undersöka platsen för detonationen.

De sårade soldaterna möttes upp av svensk personal när de landade på Marmal och kontaktade sedan sina anhöriga i Sverige. De är båda hemmahörande i Västra Götaland.

Staden Sar-e-Pul är provinshuvudstad i provinsen med samma namn och ligger i de sydvästra delarna av det svenska ansvarsområdet i norra Afghanistan.