Tall Ships Races 2011

Möt Försvarsmakten på Tall Ships Races i Halmstad 4-7 augusti.

SOLNA 20110512 Stridsbåt 90 vid Karlbergs brygga. Under Tall Ships Races i Halmstad finns möjlighet att åka med i stridsbåt och gruppbåt. Foto: Lars O Nilsson, Försvarsmakten
Besökare fick känna av farten i åkturen med gruppbåt på Marindagen 2010.
Besökare fick känna av farten i åkturen med gruppbåt på Marindagen 2010. Foto: Carolina Lorentzson/Försvarsmakten
Besökare fick känna av farten i åkturen med gruppbåt på Marindagen 2010. Foto: Carolina Lorentzson/Försvarsmakten

Världens största segeltävling, Tall Ships Races, har Halmstad som målhamn 2011. Under fyra dagar blir det fest i hela hamnen, med fartyg, konserter och en lång rad aktiviteter för alla åldrar, men med en särskild Youth Area för ungdomar.
På Tall Ships Races finns också Försvarsmakten som visar och informerar om sin verksamhet. Kom och se inte bara segelfartyg utan även marinens moderna skolfartyg HMS Antares. Vi kan också erbjuda åkturer med stridsbåt eller gruppbåt och möjlighet att prova flygsimulator eller robotsimulator. Utmana dig själv och dina kompisar i vår testmaskin, och prata med våra rekryterare om vilka möjligheter Försvarsmakten erbjuder till arbete och utbildning.
Försvarsmakten är också värd för de musikkårer som kommer att uppträda under dagarna.
Fartygen finns i hamn 5-8 augusti, och evenemanget som helhet är öppet för allmänheten torsdag 4 augusti – söndag 7 augusti, klockan 12-24. Försvarsmaktens utställningar och rekryteringsverksamhet är öppna från klockan 12 till senast cirka 20.00.

Välkommen!