Svensk skadad vid explosion

En svensk soldat som tjänstgör i Afghanistanstyrkan fick lätt hjärnskakning vid en attack mot den svenska basen i Ali Zayi, omkring fyra mil väster om Mazar-e-Sharif i natt.

Det var vid halv tolvtiden på natten, svensk tid, som den yttre muren runt basen träffades av vad som preliminärt bedöms vara en granat från ett raketgevär. På insidan av muren befann sig en svensk soldat som föll till marken av tryckvågen och då slog i huvudet.


Den skadade soldaten togs omedelbart om hand av sina kamrater och därefter beslutades att den skadade skulle transporteras till det tyska fältsjukhuset i Mazar-e-Sharif. Transporten till sjukhuset genomfördes med helikopter och där befinner han sig fortfarande på onsdags morgonen. Han mår efter omständigheterna bra och har även talat med sina anhöriga hemma i Sverige.