Raketer avfyrade mot militärflygplats

På onsdagen, klockan 16:15 lokal tid, besköts den militära flygplatsen på den tyska campen Marmal i Mazar-e-Sharif i Afghanistan med två 122 millimeter raketer.

Raketerna träffade i närheten av flygtornet men ingen Isaf-personal kom till skada. Flygplatsen stängdes omedelbart men kunde öppnas igen efter cirka två timmar. Läget är lugnt och beredskapen är fortsatt på en hög nivå. Inga nya säkerhetsåtgärder har vidtagits.
 
På Camp Marmal finns ledningen för Isaf:s norra kommando - Regional Command North – samt en mängd olika enheter som stödjer insatsen i de nio provinserna i norra Afghanistan. Flera tusen soldater från många olika länder är baserade på Camp Marmal som ligger cirka 6 kilometer från den svensk-finska huvudcampen, Camp Northern Lights. På camp Marmal lever och verkar cirka 100 svenska soldater.