Ingen skadad efter IED-attack

Natten till söndagen körde en svensk enhet ur Isaf-styrkan på en hemmagjord vägbomb (IED). Fordonet blev utslaget men ingen personal skadades.

Natten till söndag, klockan 01.00 afghansk tid, anmälde en svensk enhet ur Isaf-styrkan att de kört på en hemmagjord vägbomb (IED). IED-attacken ägde rum cirka 45 kilometer väster Mazar-e-Sharif och den svensk-finska campen.

Flygunderstöd begärdes in för att avsöka området kring attacken. Ingen fientligt uppträdande påträffades. Samtidigt skickades markenheter från Camp Northern Lights för att understödja förbandet på plats. Inga fysiska skador drabbade personalen under attacken, men en pansarterrängbil av typen 203 är skadad.

Det var under en tillbakaryckning från ett tidigare uppdrag som vägbomben detonerade i närheten av byn Ali Zayi. Under morgonen kunde bärgningen av det skadade fordonet påbörjas. Verksamheten för de svenska enheterna fortsätter som planerat.

Sedan år 2010 har Provincial Reconstruction Team Mazar-e-Sharif en patrullbas i byn Ali Zayi. Patrullbasen är även känd under namnet ”Kullen” eller Ali Zayi Hill.