Välkommen till vår verklighet

Besök försvarsmakten på Kallax. Norrbottens flygflottilj F 21, arrangerar Försvarsmaktens huvudflygdag 2011.

Kom och se JAS 39 Gripen och andra flygplan Foto: Johan Brolin/Försvarsmaketn

Flygdagen, som kallas Nordic Air Show för att spegla det Nordiska samarbetet, genomförs söndagen den 19 juni.

Besökarna kommer under dagen att bjudas på ett brett utbud. Förutom ett storslaget flygprogram kommer du att kunna bekanta dig med de deltagande förbanden som ingår i markutställningen. På plats finns även närliggande kommuner och näringslivet i regionen. Dessutom kan du se uppvisningar med hundar, förevisningar av artilleripjäsen Archer och en stridsförevisning där markförband och luftstridskrafter samarbetar. Om inte detta är lockande nog kan vi erbjuda dig att prova en flygsimulator.

Grindarna öppnar klockan 09.00 och flygprogrammet pågår till klockan 15.00. Dagen avrundas cirka 18.00 då RIX FM-festivalen som finns inne på området har bjudit på några av Sveriges populäraste artister.

Läs mer om flygdagen på: www.forsvarsmakten.se