Idol-rekrytering

Idol 2011-turnén är inledd och startade under söndagen i Linköping. Här finns Sveriges största militära flygplats, och vad passar då inte bättre än att inleda uttagningarna med Försvarsmaktens närvaro och en överflygning med helikopter 15.

På plats fick de sökande idolerna chansen att lära mer om Försvarsmakten och chansen att vinna ett helikopterlyft. Foto: Nina Karlsson/ Försvarsmakten
Idolturnén öppnades med en överflygning av en helikopter 15.
Idolturnén öppnades med en överflygning av en helikopter 15. Foto: Nina Karlsson/ Försvarsmakten
Pär Lernström och Cissi Fors var de som först kom upp i luften.
Pär Lernström och Cissi Fors var de som först kom upp i luften. Foto: Nina Karlsson/ Försvarsmakten
De fyra lyckliga vinnarna som fick se Linköping med omnejd från ovan.
De fyra lyckliga vinnarna som fick se Linköping med omnejd från ovan. Foto: Nina Karlsson/ Försvarsmakten
Idolturnén öppnades med en överflygning av en helikopter 15. Foto: Nina Karlsson/ Försvarsmakten
Pär Lernström och Cissi Fors var de som först kom upp i luften. Foto: Nina Karlsson/ Försvarsmakten
De fyra lyckliga vinnarna som fick se Linköping med omnejd från ovan. Foto: Nina Karlsson/ Försvarsmakten

Strax efter midnatt anlände de första sökande till Idol 2011, och tidigt på morgonen ringlade kön lång framför Konsert och Kongress i Linköping. Man uppskattar att tusentals ”idoler” köat för att få komma in och sjunga för Idoljuryn.

Marknadsföring

Linköping profileras som Sveriges flyghuvudstad varför idoluttagningarna öppnades efter att en helikopter 15 visat sin närvaro i luften. Inte nog med det så flög Flygskolan en formationsflygning med fyra stycken SK60 och på marken bland de sökande fanns personal som informerade om Försvarsmaktens verksamhet och möjlighet att provsitta helikoptern. För de som vill veta mer om Försvarsmakten och tog tillfället i akt att ansöka till grundläggande militär utbildning, fick också chansen att vara med om en utlottning av ett helikopterlyft.

Förtur

Programledaren Pär Lernström och hans sidekick Cissi Fors var de som först fick komma upp i luften. I luften filmades nämligen höstens inledningsentré av Idol 2011. Något för oss tittare att se fram emot.

Stort intresse

Intresset bland de sökande att lära sig mer om Försvarsmakten var relativt stort och klockan 13.00 tillkännagavs de fyra vinnarna. Namnen på vinnarna drogs ur en flyghjälm, som dagen till ära hade egenskapen att agera tombola.

Efter genomförd flygning var det fyra lyriska tjejer som återvände till marken.
– Kan du fatta att det här är deras jobb, helt magiskt, sade Tamara Lovric efter landningen.

Hur det gick i uttagningen vet vi inte, men en sak kan vi konstatera. Tamara vann ett helikopterlyft, fick uppleva vår verklighet och är därmed redan en vinnare...