Försvarsmakten möter AT-läkarna

Idag torsdag den 7 april slår portarna upp för AT-stämman i Stockholm - och Försvarsmakten är på plats. Det är en mötesplats framför allt för landets yngre läkare, där deltagarna erbjuds ett riktigt digert program.

Ann-Charlott Ljung berättar om sina erfarenheter från utlandsmissionen FS 20 på AT-stämman. Foto: Lennart Hammarstrand/Försvarsmakten

På stämman finns många intressanta föreläsningar som spänner över ett brett fält, men också en hel del praktiska workshops. 
En av föreläsarna är Stina Eriksson som är specialistläkare i urologogi vid Urologiska kliniken i Östergötland.  Under 2010 jobbade hon för Försvarsmakten i Afghanistan som kirurg. Om sin tid i uniform och sina erfarenheter från en annan kontinent kommer Stina att berätta under en föreläsning på fredag förmiddag. Hon har med sig många bilder från Afghanistan. De varvas med egna upplevelser om hur det är att arbeta som soldat och kirurg i ett litet kirurgiskt team.  

För att fånga upp deltagarnas intresse kring vilka möjligheter Försvarsmakten erbjuder för hälso- och sjukvårdspersonal, är bland annat Ann-Charlott Ljung från rekryteringssektionen på Försvarsmedincentrum på plats. 
– Till våra insatser, både här hemma men också utomlands, behövs mycket medicinsk kompetens, säger Ann-Charlott. Därför är det intressant att träffa så många kvalificerade människor på AT-stämman.  Vi vill så lite frön hos de vi träffar om de möjligheter Försvarsmakten erbjuder - och det är en hel del!

AT-stämman pågår den 7-9 april i Stockholm City Conference Centre, Norra Latin, Drottninggatan 71 B.