ÖB prisade årets framtidschef

Vid Kompetensgalan på onsdagen delade överbefälhavaren Sverker Göranson ut pris i kategorin Årets kompetenspris till framtidschef 2011 till Sebastian Siemiatkowski. Det var första gången priset delades ut.

ÖB delar ut pris till Årets framtidschef, Sebastian Siemiatkowski. Foto: Åke Erikson/Tidningen Chef

Sebastian Siemiatkowski, som är vd för Klarna får priset för att han ” med innovativa metoder i en snabbt växande verksamhet byggt en framgångsrik kultur där unga medarbetare känner energi och entusiasm”.

– Jag fick min första ledarskapsutbildning inom Försvarsmakten, UGL, och det är den bästa ledarskapskurs man kan gå, sa den nyblivna pristagaren från scenen samtidigt som han uttryckte sin glädje över att få ta emot priset av Försvarsmaktens högste chef.

Kompetensgalan anordnas i tidningen Chefs regi. I kriterierna för priset för årets framtidschef står bland annat att pristagaren ska leda en verksamhet med huvudsakligen yngre förmågor och att pristagaren har hittat nya sätt att underlätta individuella och kollektiva ansträngningar att lösa de gemensamma uppgifterna.

Klarna grundades 2005 och arbetar med enklare och tryggare handel på nätet. Klarna sysselsätter ungefär 500 personer och finns i sex länder i Europa.