Jobba som hundförare?

Sedan flera år tillbaka utbildas hundförare ingående i insatsorganisationen vid Ing 2. Några av dessa hundförare var så sent som förra året värnpliktiga soldater men från juli 2010 finns numer anställda soldater som på heltid jobbar som soldat och hundförare.

Jonas med schäfern Distra under utbildning i Eksjö. Foto: Ing 2/Försvarsmakten
Johan med springer spanielen Monster.
Johan med springer spanielen Monster. Foto: Ing 2/Försvarsmakten
Certa på plats i Afghanistan.
Certa på plats i Afghanistan. Foto: Ing 2/Försvarsmakten
Johan med springer spanielen Monster. Foto: Ing 2/Försvarsmakten
Certa på plats i Afghanistan. Foto: Ing 2/Försvarsmakten

På förbandet finns det i dag fem hundförare och för två av dessa, Jonas med hunden Distra (schäfer) och Johan med Monster (springer spaniel) är utbildningen nu extra intensiv då de senare i vår ska till Afghanistan med sitt förband, FS21.

En del av utbildningen är självklart hundträning, då hunden är hundförarens arbetsredskap och sensor för att lokalisera sprängämnen och vapen. Hundföraren måste vara duktig på att träna och ta hand om sin hund då miljön där de ska kunna verka i är mycket påfrestande. En annan stor del av utbildningen är också personlig färdighetsträning som soldat med bland anant vapentjänst, strid, sjukvård och C-IED. Alla är i första hand soldater.

Vi söker nu fler hundförare! Mer information och ansökan hittar du i länken "Lediga jobb.

Just nu pågår rekrytering av hundförare, Se lediga tjänster för mer information.