Marinen på nordens största båtmässa

Efter den välbesökta båtmässan i Göteborg är det till helgen Stockholms tur. Nordens största båtmässa ”Allt för sjön” öppnar då portarna och marinen finns på plats.

Många visade stort intresse för marinen under båtmässan i Göteborg. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Marinens monter på båtmässan i Göteborg var oerhört välbesökt, många intresserade och glada människor visade stort intresse för marinen och den verksamhet som dagligen bedrivs, både här hemma och internationellt.

– Vad kul att se marinen på mässan igen, sa en av många besökare.

Under många år var det tradition för marina förband att ställa ut på båtmässorna, inte minst då det fanns och fortfarande finns en hel del gemensamma intressen mellan marinen och andra som nyttjar skärgården och den svenska kusten.

För marinen är det viktigt att träffa alla sjö- och skärgårdsintresserade människor för att skapa kunskap och förståelse mellan yrkes- och fritidsutövare, att delta på båtmässan är ett forum för att uppnå detta.

Möt Försvarsmakten

I marinens monter träffar du amfibiesoldater, sjömän och officerare som alla har sitt dagliga arbete i den svenska skärgården och som gärna delar med sig av erfarenheter från deras vardag och svarar på frågor. Du har också möjlighet att prova på moment som ingår i marinens vardag och titta på ny materiel i form av en dykgruppbåt som är under utveckling till Försvarsmakten.

Marinen kommer att befinna sig i mässhall C, tillsammans med bland annat sjöpolisen.

Väl mött på mässan i monter C05:28
Öppettider:

Lördag – söndag 5-6 mars  10-18
Måndag – fredag 7-11 mars 12-20
Fredag – söndag 12-13 mars 10-18