Medaljer till Afghanistanflygare

Personalen i Swedish Air Element har i fyra månader under sommaren och hösten flugit uppdrag med transportplanet C-130 Hercules i Afghanistan. Vid en ceremoni på F 7 i Såtenäs, hemmabas för Försvarsmaktens Herculesflygplan, medaljerades de för sina insatser.

Flygvapeninspektören Anders Silwer delade ut medaljerna. Foto: Henrik Gebhardt/Försvarsmakten

De 62 personerna i Swedish Air Element, SAE, medaljerades av flygvapeninspektören Anders Silwer. I sitt tal till förbandet poängterade han vikten av de insatser Försvarsmakten gör utomlands och det viktiga bidrag SAE utgjort i Afghanistan.

Anders Silwer riktade också sin varma uppskattning till de anhöriga. Med deras stöd är den här typen av insatser lättare att genomföra. Det var ett 20-tal anhöriga som samlats för att vara med när deras nära och kära medaljerades.

För flertalet av personalen som ingått i SAE väntar nu arbete inom Nordic Battlegroup, där F 7 bland annat bidrar med transportflygförmåga.