Försvarsmakten mitt i julruschen

Passa på att träffa Försvarsmakten i Lund på lördag den 11 december. Då finns regementet på plats på Mårtenstorget.– Det är ett utmärkt tillfälle att få svar på sina frågor om Försvarsmakten, säger löjtnant Martin Sandberg, rekryteringsofficer på P 7.

Många passade på att ställa frågor i Helsingborg. Foto: Patrik Ekstrand/P7/Försvarsmakten
Mohammad Babak-Rad och några av besökarna.
Mohammad Babak-Rad och några av besökarna. Foto: Emma Ragnarsson/P7/Försvarsmakten
Mohammad Babak-Rad och några av besökarna. Foto: Emma Ragnarsson/P7/Försvarsmakten

Många passar på att göra det när Försvarsmakten är på plats. Julskyltningen i Helsingborg på första advent är inget undantag. Från Södra skånska regementets svarta container, som står uppställd vid St Maria Kyrka, blandas julmusik med ljudet från filmer om Försvarsmakten som rullar på en tv. Utanför i kylan ringlar kön med människor som vill ha något varmt att dricka eller en pepparkaka som rekryteringsinformatören Mohammad Babak-Rad serverar.
– Det har varit kö här nästan hela tiden. Det är många äldre och barnfamiljer men även ungdomar kommer fram. Vi får en del kommentarer om att Sverige inte har något försvar kvar och få känner till Södra skånska regementet. Därför känns det bra att vara här och berätta vad Försvarsmakten gör samtidigt som det är trevligt bidra till julstämningen, säger han.

Martin Sandberg står vid datorerna och har precis demonstrerat hur man söker till GMU, grundläggande militär utbildning, via pliktverket.se för ett gäng intresserade.
– Det är många som är intresserade av och ställer frågor om hur det fungerar att jobba som soldat. Många undrar vad det finns för möjligheter inom Försvarsmakten, säger Martin, som bland annat fått tillfälle att berätta om allt från GMU till tjänstgöring utomlands och olika vägar för den som vill bli officer.
 
En ny chans att få information om Försvarsmakten, prata med rekryteringsavdelningen – eller bara få glögg och pepparkakor – finns lördagen den 11 december. Då finns Södra skånska regementet på Mårtenstorget mitt i Lund.