Tjeckisk TV besökte HMS Carlskrona

En viktig del av Försvarsmaktens arbete är att informera allmänheten om den verksamhet som bedrivs. Detta kan göras på flera olika sätt, att bjuda in journalister är ett.

De två tjeckiska journalisterna på HMS Carlskronas fördäck. Foto: Ingebrikt Sjövik/Försvarsmakten

I veckan besökte två tjeckiska journalister HMS Carlskrona. Journalisterna jobbar för tjeckisk TV och arbetar nu med en dokumentär om händelserna i och runt Somalia. Som en naturlig del i det arbete som Eunavfor genomför, fick journalisterna följa med ut till sjöss.

– Jag är väldigt imponerad av den svenska marinen och det jobb som görs här, dessutom har jag blivit väldigt väl bemött ombord, säger Jakub Szántó, en av journalisterna som besökte HMS Carlskrona.

Journalisterna följde HMS Carlskrona  från Dar es Salaam i Tanzania till Mombasa i Kenya och fick på nära håll studera det viktiga arbete som Eunavfor genomför utanför Afrikas kust. Dessutom fick de båda en inblick i hur det är att leva ombord på ett fartyg vilket också kommer vara en del av journalisternas rapportering.

Vill du också följa arbetet på HMS Carlskrona? Se filmen som handlar om reparationsgruppen ombord på fartyget (Youtube).