ÖB: Bra med bred politisk enighet

Vid en pressträff i dag presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt tillsammans med Mona Sahlin (S) och Peter Eriksson (MP) en gemensam överenskommelse om insatsen i Afghanistan. ÖB, Sverker Göranson är nöjd med att det nu finns en bred politisk överenskommelse.

Överbefälhavare Sverker Göranson. Foto: Henrik Klingberg/Försvarsmakten

– Jag är glad över att det nu tycks finnas en bred politisk enighet om vårt uppdrag i Afghanistan. Breda politiska lösningar är bra för Försvarsmaktens arbete och den tilltro det skickar till de svenska kvinnor och män som utför svåra åtaganden, säger överbefälhavare Sverker Göranson och fortsätter:

– Efter mitt besök där förra veckan vet jag att soldaterna på plats hoppats på en långsiktig och stabil överenskommelse – en överenskommelse som visar att de kan fullfölja uppgiften att gemensamt bygga säkerhet tillsammans med sina afghanska kollegor.