Första bilden på attackerade fordonet

Den attackerade pansarterrängbilen, patgb 203, där den stupade 22-årige Kenneth Wallin var vagnchef bärgades till den svenska basen Camp Northern Lights. Bilden, som är den första som offentliggjorts efter attentatet, är tagen innan mer ingående undersökningar inleddes av fordonet.

Den skadade pansarterrängbilen bärgades till Camp Northern Lights. Foto: Försvarsmakten

Kenneth Wallin var vagnchef i fordonet. Hans pluton skulle undsätta en annan som hamnat i strid, väster om Mazar-e-Sharif – i ett område där svenska trupper hamnat i åtskilliga strider och bombattentat den senaste tiden.

På väg fram emot striderna exploderade plötsligt en hemmagjord bomb under det svenska fordonet. Kenneth Wallin skadades så svårt att när han transporterats till sjukhuset i Marmal kunde läkare bara konstatera att han stupat. Ytterligare en soldat i fordonet fick lättare skador. De andra som färdades i det fick blåmärken.

Försvarsmaktens utredning av händelsen är inte färdig.